Произовдителят на лекарства Pfizer повиши прогнозите си за годишните приходи от

...
Произовдителят на лекарства Pfizer повиши прогнозите си за годишните приходи от
Коментари Харесай

През 2021 г. Pfizer ще прибере 33,5 млрд. долара

Произовдителят на лекарства Pfizer увеличи прогнозите си за годишните доходи от имунизацията против ковид с съвсем една трета, откакто препаратът оказа помощ на компанията да удвои продажбите си през второто тримесечие на годината, съобщи Financial Times.

Американската компания, която пусна на пазара имунизацията, създадена взаимно с немската компания BioNTech, увеличи финансовата си прогноза за 2021 година до 33,5 милиарда $ от плануваните през предходното тримесечие 26 милиарда $. Компанията, която си поделя облагите от продажбите на имунизацията дружно с BioNTech, генерира директни продажби от 7,8 милиарда $ от имунизацията през второто тримесечие на годината.

Алберт Бурла, основен изпълнителен шеф на Pfizer, съобщи, че второто тримесечие е ``забележително`` във финансово отношение.

Pfizer и Moderna, които създават иРНК ваксини, преобладават пазара, до момента в който противниците им AstraZeneca и Johnson & Johnson, които употребяват друг вид технология, изпитват усложнения във финансово отношение поради опасения за страничните резултати на техните препарати, както и поради проблеми с доставките.

Европейски Съюз към този момент е направил предварителни поръчки за до 2,1 милиарда спомагателни дози от иРНК имунизациите. Миналата седмица Съединени американски щати закупиха още 200 милиона дози от препарата на Pfizer. Повече от 1 милиард дози от имунизацията на Pfizer са доставени в международен мащаб. Компанията съобщи, че се чака да достави 2,1 милиарда дози през 2021 година според контракти, подписани към средата на юли.

Pfizer пресмята, че приходите преди налози върху продажбите на имунизацията е в диапазона от 20 %. При диалог с анализатори мениджърите на компанията споделиха, че се чака въвеждането на бустерна доза от осем до дванадесет месеца след имунизацията, въпреки че с новия вид на ковид това може да се случи и по-рано.

Продажбите на Pfizer за второто тримесечие на годината набъбнаха с 92 % до 18,98 милиарда $, до момента в който акциите се покачиха с 58 % до 98 цента, заяви компанията в сряда.

Pfizer съобщи, че продажбите от цялостния ѝ бизнес, като се изключи имунизацията, са се нараснали с 10 %. Производителят на медикаменти увеличи целогодишните си продажби до диапазон от 78 милиарда до 80 милиарда $, по отношение на 72,5 милиарда $ за предходното тримесечие.

Акциите на компанията, котирани в Ню Йорк, се покачиха с малко над 3 % в ранния следобяд през вчерашния ден. Акциите на Moderna също се покачиха. Към 15:30 ч. цената им се усили с повече от 6%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР